Toponderhandelaars

Maarten van Rossum - Tim Masselink

overzicht

Veel mensen zijn getraind op de theoretisch ‘juiste’ manier van onderhandelen, maar in de praktijk zie je vaak dat ze keuzes maken die helemaal verkeerd uitpakken. Irrationele keuzes. Toponderhandelaars voorziet in de behoefte aan concrete adviezen van ervaren onderhandelaars om dat te voorkomen. Ook geeft het boek inzicht in hoe beroemde onderhandelingen zijn verlopen. Vaak gaat bij de onderhandelingen de aandacht achteraf namelijk alleen uit naar de resultaten ervan. Lessen over het onderhandelingsproces gaan vaak verloren.
 9789462721456 /  Thema /  2018 /  1ste editie /  144p. /  hc / 

Toponderhandelaars

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Onderhandelen doen we dag in dag uit, en toch zijn er maar weinig mensen die zich er echt in bekwamen. Dit boek, met een voorwoord van Harvard-professor Robert C. Bordone, leert je hoe je uit elke onderhandeling meerwaarde kunt halen. En dat terwijl je de relatie verbetert met diegene met wie je onderhandelt.

Veel mensen zijn getraind op de theoretisch ‘juiste’ manier van onderhandelen, maar in de praktijk zie je vaak dat ze keuzes maken die helemaal verkeerd uitpakken. Irrationele keuzes.

Toponderhandelaars voorziet in de behoefte aan concrete adviezen van ervaren onderhandelaars om dat te voorkomen. Ook geeft het boek inzicht in hoe beroemde onderhandelingen zijn verlopen. Vaak gaat bij de onderhandelingen de aandacht achteraf namelijk alleen uit naar de resultaten ervan. Lessen over het onderhandelingsproces gaan vaak verloren.

In dit boek krijg je inzicht in de rijke praktijk achter de theorie van Harvard. Je leest de verhalen van Nederlandse toponderhandelaars over hun ervaringen met onderhandelen, je ontdekt waar zij het meest op letten tijdens een onderhandeling, en krijgt een aantal gouden tips. Op basis van hun verhalen hebben we het kader van methodisch onderhandelen ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat je nooit meer in je oude valkuilen stapt.

Aan het woord komen onder anderen minister-president Mark Rutte, president-directeur Marjan van Loon van Shell, Neelie Kroes (Uber/Salesforce), Ed Kronenburg (ambassadeur in Peking), Elske Doets (zakenvrouw van het jaar 2017), Stientje van Veldhoven (staatssecretaris I&W), Wereldbank-directeur Frank Heemskerk en Edith Schippers, oud-minister van VWS.

De auteurs stellen alle opbrengsten van dit boek beschikbaar aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations in Den Haag. De experts van De Witt helpen belangeloos individuen, startups en ngo’s om meer waarde uit hun onderhandelingen te halen.

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. De theorie van het onderhandelen

3. De Harvard-methode

4. De praktijk achter de theorie

5. Durf te vragen en te gunnen

6. Druk op de emo-button

7. Als je iets voor elkaar wilt krijgen, moet je aan de bak

8. Rust kenmerkt de zeeman

9. De stijl van de loodgieter - creativiteit op de millimeter

10. Leun op een hark: de kunst van het nietsdoen

11. 360 graden netwerken

12. Creëer een gezamenlijk probleem

13. Wees de spin in het web

14. Effectieve beïnvloeding

15. Methodisch onderhandelen

16. 45 tips van toponderhandelaars

Beeldbronnen

Dankwoord

Over de auteurs