Topvrouwen : Wie zijn ze? Waar zitten ze? En : Hoe krijgen we er meer?

Mijntje Luckerath-Rovers - Marike van Zanten

overzicht

'Topvrouwen' koppelt grensverleggend onderzoek naar diversiteit aan openhartige interviews met een nieuwe generatie vrouwelijke rolmodellen. Kloongedrag, boardroomdynamiek en de moedermaffia: niets blijft onbesproken.

 9789052616926 /  Academic Service /  2008 /  1ste editie /  232p. /  pb / 

Topvrouwen : Wie zijn ze? Waar zitten ze? En : Hoe krijgen we er meer?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Topvrouwen staan nog steeds op eenzame hoogte. De raden van bestuur en raden van commissarissen van Nederlandse beursfondsen tellen slechts 5,9 procent vrouwen en niet meer dan een derde van de ondernemingen heeft een vrouw in de hoogste regionen. Wie zijn deze vrouwen, bij welke ondernemingen zijn ze te vinden en hoe bereikten ze de top?

'Topvrouwen' koppelt grensverleggend onderzoek naar diversiteit aan openhartige interviews met een nieuwe generatie vrouwelijke rolmodellen. Kloongedrag, boardroomdynamiek en de moedermaffia: niets blijft onbesproken. De combinatie van informatie en inspiratie maakt 'Topvrouwen' tot een onmisbare handleiding voor zowel topbestuurders, managers, hr-professionals, headhunters en adviseurs, als voor jonge, ambitieuze vrouwen die behoefte hebben aan aansprekende voorbeelden en loopbaanlessen op hun eigen weg naar de top.

De volgende vrouwen zijn geïnterviewd: Marieke Bax, Else Bos, Pamela Boumeester, Inge Brakman, Colette Cloosterman-van Eerd, Sybilla Dekker, Jean Frijns, Agnes Jongerius, Giovanna Kampouri Monnas, Hayko Kroese, Joanne Kellermann, Trude Maas, Margot Scheltema, Ada van der Veer-Vergeer, Herna Verhagen en Hélène Vletter-van Dort.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding Enkele opmerkingen vooraf

Hoofdstuk 1 De Nederlandse Female Board Index: wordt 2008 het jaar van de trendbreuk?

Hoofdstuk 2 De bijdrage van diversiteit aan corporate governance

Hoofdstuk 3 Wie zijn de vrouwen in de Female Board Index?

Hoofdstuk 4 Hoe krijgen we meer vrouwen in de board?

Bijlagen Literatuur