Trainen : een praktijkgids 2de ed

Karin de Galan

overzicht

Dit boek bewijst dat trainen een vak is dat u kunt leren. In deze tweede editie van 'Trainen' leest u hoe u een training kunt opbouwen, met welke werkvormen u de groep laat leren hoe men zoiets ongrijpbaars als het groepsproces kan aanpakken. Het maakt bekende modellen zoals die van Kolb (leerstijlrn) en Levine (groepsprocessen) bruikbaar voor trainers door heldere buitleg en een schat aan praktijkvoorbeelden.
 9789043020459 /  Pearson /  2010 /  2de editie /  219p. /  pb / 

Trainen : een praktijkgids 2de ed

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek bewijst dat trainen een vak is dat u kunt leren. In deze tweede editie van 'Trainen' leest u hoe u een training kunt opbouwen, met welke werkvormen u de groep laat leren hoe men zoiets ongrijpbaars als het groepsproces kan aanpakken.

Het maakt bekende modellen zoals die van Kolb (leerstijlrn) en Levine (groepsprocessen) bruikbaar voor trainers door heldere buitleg en een schat aan praktijkvoorbeelden. Van de 1e editie van 'Trainen' zijn meer dan 16.000 exemplaren verkocht.

Karin de Galan is specialist in het trainen van trainers. Haar bureau, de galan school voor training, is marktleider op dit gebied. De Galan heeft meerdere boeken op haar naam staan, waartonder 'Trainingen ontwerpen en Van deskundige naar trainer.'

'Dit boek maakt de subtitel, een praktijkgids, helemaal waar. Het staat vol tips, trucs en wetenswaardigheden. Alles wat je wilt weten over trainen, komt in het boek naar voren op een aangename en soms verrassende manier.' - Erwin van de Pol, adviseur Rijnconsult

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Een goed programma

2. Ontwerpen met Kolb

3. Trainersvaardigheden

4. Praktijksimulaties

5. Groepsprocessen

6. Uzelf als instrument

Bijlagen

Over de schrijver

Literatuur