Storytelling Atlas : Het landschap van verhalen en veranderen

Suzanne Tesselaar

overzicht

Storytelling is hot. Het lijkt alsof iederéén zich op storytelling werpt als wondermiddel. Storytelling Atlas beschrijft storytelling als een landschap en wijst paden die naar organisatie- en sociale veranderingen kunnen leiden. Landschapskaarten tonen de terreinen waar storytelling wordt ingezet en welke rol verhalen op veranderingen hebben.
 9789058759290 /  Boom /  2016 /  1ste editie /  120p. /  pb / 

Storytelling Atlas : Het landschap van verhalen en veranderen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Storytelling is hot. Het lijkt alsof iederéén zich op storytelling werpt als wondermiddel.

Storytelling Atlas beschrijft storytelling als een landschap en wijst paden die naar organisatie- en sociale veranderingen kunnen leiden. Landschapskaarten tonen de terreinen waar storytelling wordt ingezet en welke rol verhalen op veranderingen hebben.

Van corporate narratives tot serious gaming: van alle varianten komt het veranderingspotentieel aan bod, met praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderbouwd. Voor het eerst wordt ook de band tussen tijd en ruimte in storytelling & veranderen beschreven. Het doorgronden daarvan helpt organisaties om storytelling interactief in te zetten.

Storytelling Atlas gidst de lezer door de wereld van storytelling. O

nderweg beschrijft het boek de rol, de functie, het effect en de impact van verhalen voor veranderingen. Met praktische voorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing. De atlas bestaat uit zes prachtige landkaarten, die elk een specifiek onderdeel van het storytelling-landschap beschrijven. Met een unieke code in het boek, die verwijst naar de bijbehorende website, kunnen professionals hun eigen route plannen door het verhalenlandschap.

Over de auteur :

Suzanne Tesselaar is pionier op het gebied van storytelling. Ze begeleidt organisaties, politici, overheden en gemeenschappen bij veranderingen en geeft les op diverse universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland, in sectoren als maatschappelijk werk, cultuur, organisatie & management, changemanagement, journalistiek en communicatie(wetenschappen).