Top 10 voor topteams : Tien brillen om teams te versterken

Corrien de Jongh - Steijger Viktor - Steijger Stephen - Steiger Erik

overzicht

Een topteam bouwen is geen sinecure. Een team laten excelleren vraagt om veel kwaliteiten, van de teamcoach en ook van de teamleden. En heb je eenmaal een sterk team opgebouwd, dan vraagt dit om onderhoud en waakzaamheid.
 9789024403479 /  Boom/Nelissen /  2015 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

Top 10 voor topteams : Tien brillen om teams te versterken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een topteam bouwen is geen sinecure. Een team laten excelleren vraagt om veel kwaliteiten, van de teamcoach en ook van de teamleden. En heb je eenmaal een sterk team opgebouwd, dan vraagt dit om onderhoud en waakzaamheid.

Top 10 voor topteams biedt een integrale visie en gereedschapskist voor managers, teamleiders en medewerkers om samen een sterk team te bouwen. Hoe kun je je team versterken? Deze kernvraag wordt uitgewerkt vanuit tien brillen uit onze BRILLENSET:

1. de B van Beschouwen – een holistische invalshoek

2. de R van Richten – ambitie en visie

3. de I van Inkleuren – kleurentheorie

4. de L van Levelen – groepsdynamiek en systemisch werk

5. de L van Lusdenken – systeemdenken

6. de E van Evolueren – leren, ontwikkelen en presteren

7. de N van Neutraliseren – denkfouten en groepsdruk

8. de S van Swingen – verandermanagement en zelfsturing

9. de E van Energizen – motivatie en werkplezier

10. de T van Tanken – vitaliteitsmanagement

Het boek bespreekt klassieke handvatten voor teamontwikkeling, maar zit ook boordevol vernieuwende methodes, concepten en denkwijzen. Het daagt uit tot schakelen tussen meerdere zienswijzen. Verder kijken dan je neus lang is. De vele voorbeelden en cases brengen de kracht en het potentieel, maar ook de risico’s en valkuilen voor teams tot leven.

Dit boek geeft je de instrumenten om een groep individuen te ontwikkelen naar een uitgebalanceerd dreamteam.

‘Stuk voor stuk ijzersterke handvatten voor teambuilding. Geen fillers, maar killers. Een soort canon van het teamleren’ – Rien van den Heuvel, directeur onderwijsinstelling

‘Optimaal Talent leert mensen en teams hun eigen kracht te ontdekken en schotelt de lezer effectieve handvatten voor om teamvraagstukken op te lossen. Verborgen puzzelstukjes vallen op hun plaats!’ – Henk van Beelen, algemeen directeur/gemeentesecretaris

Korting op een online DISC-test! Met de unieke (e-book)code uit het boek kunt u eenmalig een online DISC-test (t.w.v.€ 39,95) maken voor slechts € 24,95! Stuur hiervoor een e-mail naar info@optimaal-talent. nl met hierin uw unieke code. U krijgt vervolgens een uitnodiging voor de online DISCanalyse. Het rapport geeft inzicht in persoonlijke kenmerken, sterke punten, drijfveren,energiegevende factoren en valkuilen.