Twitteren op je werk - en andere mogelijkheden van sociale media voor internecommunicatie

Huib Koeleman

overzicht

In dit boek komen allerlei social media aan de orde die mogelijkheden bieden voor kennis uitwisseling en communicatie binnen organisaties, zoals social networks als Hyves en Facebook en de kennisplatforms zoals Wiki's. Hierbij komen verschillende voorbeelden voorbij, van Madonna tot Maxime Verhagen, van Google tot Achmea. 1ste editie - laatste ex - lijm gelost

 9789013064841 /  Kluwer /  2009 /  1ste editie /  150p. /  pb / 

Twitteren op je werk - en andere mogelijkheden van sociale media voor internecommunicatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Iedereen heeft een mening over Twitteren! Dé nieuwe vorm om met vrienden te communiceren. Maar heeft het ook voor interne communicatie mogelijkheden?

Huib Koeleman, specialist interne communicatie, denkt in zijn vierde boek van wel.

In 'Twitteren op je werk en andere social media voor interne communicatie' komen allerlei social media aan de orde die mogelijkheden bieden voor kennis uitwisseling en communicatie binnen organisaties, zoals social networks als Hyves en Facebook en de kennisplatforms zoals Wiki's.

Hierbij komen verschillende voorbeelden voorbij, van Madonna tot Maxime Verhagen, van Google tot Achmea.

De lezer van dit boek krijgt ook zicht op de mogelijkheden die social media bieden voor een nieuwe stijl van communiceren: transparant, simpel, snel, participatief, direct, altijd bereikbaar zijn, niet hiërarchisch en overal.

De social media passen bij de medewerker 2.0 en bij het zogenaamde 'nieuwe werken'. Ook de veranderende rol van de afdeling communicatie wordt behandeld, van controleur in luisteraar. Zal het persoonlijke vormen van communicatie vervangen? Nooit! Maar communicatiemensen zullen deze vormen moeten kennen. En na het lezen van dit boek kent u ze.

Als u al een tijdje van plan was u te verdiepen in de 2.0 Media, lees dan dit boek. In een paar uur bent u weer helemaal bij. Het is niet geschreven voor ICT-deskundigen maar voor communicatiemensen, managers en mensen die op de hoogte willen blijven van nieuwe ontwikkelingen in hun organisatie. En als u daarna de smaak te pakken hebt, is er recente informatie beschikbaar op de bijbehorende website www.twitterenopjewerk.nl.