Uit de brand : Omgaan met mensen met burnout

Arno van Dam - Fieke de Leeuw

overzicht

Wat is burnout, hoe ontstaat het en wat zijn de gevolgen voor het functioneren van degene die aan burnout lijdt. Daarnaast gaat dit boek over hoe je als partner, familielid, vriend, collega of werkgever met de persoon die een burnout heeft om kunt gaan.
 9789026517501 /  Harcourt /  2004 /  120p. /  pb / 

Uit de brand : Omgaan met mensen met burnout

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Burnout is een psychische toestand die ingrijpende gevolgen heeft voor het functioneren op het werk en in de privé-situatie. Voor de persoon met burnout zelf, maar óók voor zijn of haar omgeving. Het leven van een partner of familielid verandert eveneens. Bovendien heeft de omgeving vaak veel vragen over wat verstandig is om te doen en wat niet.

Hoe gaat u om met de klachten en de veranderingen in de persoonlijkheid? Of hoe begeleidt u een collega of werknemer zo goed mogelijk bij terugkeer op het werk?

In dit boek komt aan de orde wat een burnout is, hoe het ontstaat en wat de gevolgen zijn voor het functioneren van degene die aan burnout lijdt. Daarnaast gaat dit boek over hoe u als partner, familielid, vriend, collega of werkgever met de persoon die een burnout heeft en zijn klachten om kunt gaan.

Naast adviezen over hoe om te gaan met klachten zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en negatief denken, wordt ook behandeld hoe u als betrokkene de juiste steun kunt bieden bij het omgaan met reacties van de omgeving, contacten met instanties en de hulpverlening en re-integratie op het werk.

Ook geeft dit boek adviezen over hoe u als betrokkene in deze situatie zelf het hoofd boven water houdt en uw eigen burnout voorkomt.

Ten slotte wordt er ook vooruitgeblikt op de veranderingen in het leven na de burnout.

'Uit de brand' is geschreven voor mensen met burnoutklachten én hun omgeving. Dit kan gaan om familie, vrienden, collega's en werkgevers, maar ook begeleiders en behandelaars van mensen met burnoutklachten, zoals psychologen, bedrijfs- en huisartsen.