Unfair advantage

Carole Lamarque

overzicht

Als de wereld een dorp wordt, moet jouw bedrijf naast de wereldspelers kunnen blijven staan. Dat kun je door volop in te zetten op je Unfair Advantage. Niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt. De beste concurrentie is nog steeds geen concurrentie.
 9789401453707 /  LannooCampus /  2018 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Unfair advantage

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Zet je Concurrentie buitenspel door zelf voluit te gaan

Als de wereld een dorp wordt, moet jouw bedrijf naast de wereldspelers kunnen blijven staan. Dat kun je door volop in te zetten op je Unfair Advantage. Niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt.

De beste concurrentie is nog steeds geen concurrentie. Als je je Unfair Advantage wilt uitspelen, moet je denken en doen als een cheeta. Door onder meer je snelheid, focus, territorium en wendbaarheid op punt te zetten, laat je je concurrenten gissen naar je aantrekkingskracht en zet je jezelf in de schijnwerpers.

Met een helder model, uitgewerkte denkoefeningen, getuigenissen van topmanagers en de juiste cases toont dit boek hoe je je Unfair Advantage definieert en uitbouwt. Daarmee is er geen enkel excuus meer: volg het stappenplan en word extreem uniek en consistent eigenzinnig, blijf relevant en geef je klanten een magnetische meerwaarde over een lange periode.

Inhoudsopgave

01 UNFAIR ADVANTAGE: WAT EN WAAROM? 13

02 BUSINESSSAFARI: DE 7 TROEVEN VAN HET JACHTLUIPAARD 33

03 MARKETING IN THE MATRIX: WAAROM OVERLEEF JIJ DE TOEKOMST? 55

04 SHAPESHIFTERS: DE NIEUWE REALITEIT 79

05 VOORSPRONG JAGEN: OP ZOEK NAAR JE UNFAIR ADVANTAGE 97

06 UNFAIR ASSESSMENT: VOER VOOR STRATEGEN 121

07 CONCURRENTIE SPOTTEN: 50 MODELLEN VOOR COMPETITIEVE ANALYSE 139