Van kiem tot kracht : Een waarderend perspectief voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering

Saskia Tjepkema - Luc Verheijen

overzicht

Hoe realiseren we duurzame veranderingen in organisaties? Veranderingen die beklijven omdat medewerkers ze zelf mee-vormgeven? En hoe ondersteunen we mensen en teams in hun ontwikkeling, zodanig dat ze het beste uit zichzelf halen? POD
 9789031368730 /  Springer /  2009 /  208p. /  pb / 

Van kiem tot kracht : Een waarderend perspectief voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek gaat in op die vragen vanuit een "waarderend perspectief". Een benadering die steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt in Belgie en in Nederland.

Niet het oplossen van problemen of het wegwerken van tekorten staat centraal - maar successen, talenten, ambitie vormen het vertrekpunt. Deze factoren hebben immers iets bijzonders: ze verbinden mensen om samen werk te maken van een gewenste toekomst.

Deze bundel bevat een aantal praktijkverhalen, hoofdstukken die reflecteren op de praktijk en diverse intermezzo's die mee de sfeer bepalen. De bijdragen zijn gegroepeerd in drie delen :

1, Een talentperspectief voor persoonlijke ontwikkeling

2. Waarderend onderzoek als bron voor organisatieverandering

3. Werken met een waarderende benadering

De auteurs willen met het boek, waarin ze reflecteren op hun eigen ervaringen en experimenten, een bijdrage leveren aan wat David Cooperrider - grondlegger van Appreciative Inquiriry - noemt: "A Positive Revolution in Change".