Van welvaart naar werkgeluk : Het verhaal van een culturele evolutie door de ogen van een Chief Happiness

Griet Deca

overzicht

Een onvoorstelbaar telefoongesprek met een gerenommeerd bedrijf was de directe aanleiding tot dit boek. Op mijn vraag hoe we het welzijnstraject konden verderzetten dat we bij hen hadden opgestart, kreeg ik als antwoord dat dat nu even niet aan de orde was. De reden daarvoor was simpel: de HR-manager was uitgevallen met een burn-out en zijn rechterhand zat overwerkt thuis.
 9789090312392 /  Tryangle /  2018 /  1ste editie /  134p. /  pb / 

Van welvaart naar werkgeluk : Het verhaal van een culturele evolutie door de ogen van een Chief Happiness

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een onvoorstelbaar telefoongesprek met een gerenommeerd bedrijf was de directe aanleiding tot dit boek. Op mijn vraag hoe we het welzijnstraject konden verderzetten dat we bij hen hadden opgestart, kreeg ik als antwoord dat dat nu even niet aan de orde was. De reden daarvoor was simpel: de HR-manager was uitgevallen met een burn-out en zijn rechterhand zat overwerkt thuis. Ik vroeg hoe het met de werkdruk gesteld was ondertussen want dankzij een grondige screening wist ik dat heel wat mensen in de gevarenzone zaten en het zou toch bijzonder jammer zijn als die ook zouden ziek vallen. Een diepe zucht klonk aan de andere kant van de lijn gevolgd door de legendarische woorden: “We moeten hopen dat ze stuk voor stuk ziek vallen en langdurig afwezig zullen zijn.”

Mijn stilte sprak boekdelen… Het gebeurt zelden dat ik niet weet wat te zeggen, maar op dat ogenblik stond ik echt met mijn mond vol tanden. De dame van facilitymanagement die een paar HR-urgenties op zich nam, voegde eraan toe: “Enkel zo zal de directie misschien eindelijk eens begrijpen dat wij niet gelukkig zijn op ons werk, er zelfs ziek van worden en zo echt niet verder kunnen.” Hoe zijn we ooit op dit punt kunnen komen?

Ontdek in dit boek hoe de goudzoekers van welvaart hun queeste verlegden naar welzijn om zo – hopelijk! – te komen tot werkgeluk.

Over de auteur :

Griet Deca is geboren en getogen in de niet zo stille Kempen. Na haar studies Romaanse Taal- en Letterkunde is ze begonnen als zelfstandig bedrijfstrainer in talen en communicatie.Bijna 17 jaar lang heeft Griet Deca haar trainingsopdrachten in talrijke bedrijven gecombineerd met een deeltijdse job als instructeur bij VDAB.

Wat Griet enorm intrigeerde was hoe het leerresultaat dat ze met duizenden trainees behaalde vaak teniet werd gedaan bij het verlaten van het trainingslokaal. Stress was de grote boosdoener in dit proces.

Griet wilde er alles over weten en daarom behaalde ze in 2015 haar certificaat als Stress- en Burn-outcoach, zocht ze haar weg in diverse bijscholingen en opleidingen in binnen- en buitenland en besloot ze, samen het haar collega Kim Hilgert, Tryangle bvba op te richten. Try a different angle!