Veerkracht : Tegenslag ombuigen in groei

Keith McFarland

overzicht

Wat te doen als je bedrijf in moeilijk vaarwater terechtkomt? Als je medewerkers gedemoraliseerd raken en het bedrijf lijkt te desintegreren?

 9789047003540 /  Business Contact /  2010 /  160p. /  hc / 

Veerkracht : Tegenslag ombuigen in groei

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wat te doen als je bedrijf in moeilijk vaarwater terechtkomt? Als je medewerkers gedemoraliseerd raken en het bedrijf lijkt te desintegreren?

Veerkracht begint met een parabel waarin divisiemanager Michiel met dit soort problemen geconfronteerd wordt. Hij bespreekt ze met Jaap, een vriend van hem die in militaire dienst geweest is, en trekt vergelijkingen met het leiden van troepen in conflictgebieden. Hij legt hem uit wat je als leider of manager op momenten van crisis moet doen zodat herstel en groei mogelijk worden. Kortom, hij laat zien hoe je organisatie veerkracht opbouwt.

Michiel luistert naar zijn vriend en boekt enorme resultaten. In het tweede deel van het boek bespreekt Keith McFarland zes kernprincipes uit de parabel, zoals het aanpassingsvermogen versterken, onrust ombuigen in activiteit en de missie managen, en licht hij ze systematisch toe voor gebruik in organisaties.

De combinatie van de aansprekende parabel enerzijds,en het theoretische deel met de zes principes als leidraad anderzijds, biedt een (veer) krachtige bron van informatie voor iedere manager.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Het verhaal Kuilen in de weg naar succes De anatomie van veerkracht Hoogte verliezen Trek je kogelvrije vest aan Mensen goed krijgen Naar het geweervuur toe rennen Een dagje angst bestrijden Ik wil jouw baan Een aa-bijeenkomst, maar dan anders Een laat rondje hardlopen met Frankenstein Twee soorten angst Kerstversiering en sinaasappels De zwembroek van Warren Buffett Hand in hand oversteken Een missiestatement Bedrijfseiwitten Het hoofdkantoor tegen zichzelf beschermen Laat dat maar aan Einstein over Mijn leven als stuk gereedschap Iets geks in the city De laatste twintig mensen op het schip Te veel heuvels Ten strijde Een afgebroken tiebreak Bedrijf op een missie John vertrekt Cadeautje uit Kabul

2. Veerkracht: de zes basisprincipes Veerkracht: de zes basisprincipes

Dankwoord

En dan nu… de praktijk