VeranderCanvas : Een praktisch boek voor iedereen die doordacht wil werken aan organisatieverandering

Ten Have Change Management

overzicht

In vrijwel alle organisaties vinden veranderingen plaats. Variërend van ingrijpende veranderingen zoals een reorganisatie tot relatief kleine aanpassingen in bijvoorbeeld samenwerkingsafspraken tussen teams. Het doel van dergelijke veranderingen is altijd om de organisatie en haar medewerkers beter te laten functioneren, zodat de organisatiedoelstellingen worden gerealiseerd. Maar succesvol veranderen gaat niet vanzelf.

 9789462762084 /  Management Impact /  2018 /  1ste editie /  148p. /  hc / 

VeranderCanvas : Een praktisch boek voor iedereen die doordacht wil werken aan organisatieverandering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In vrijwel alle organisaties vinden veranderingen plaats. Variërend van ingrijpende veranderingen zoals een reorganisatie tot relatief kleine aanpassingen in bijvoorbeeld samenwerkingsafspraken tussen teams. Het doel van dergelijke veranderingen is altijd om de organisatie en haar medewerkers beter te laten functioneren, zodat de organisatiedoelstellingen worden gerealiseerd.

Maar succesvol veranderen gaat niet vanzelf.

Het VeranderCanvas helpt om doordacht te werken aan organisatieverandering. Doordacht veranderen begint met een noodzaak of ambitie én een beeld van de resultaten die de verandering op moet leveren. Vervolgens wordt op gestructureerde wijze gewerkt aan het bereiken van die resultaten. Het stellen van een diagnose is voor doordacht veranderen cruciaal:

‘Waar staat de organisatie ten aanzien van de verandering?’. Pas als die vraag is beantwoord, kan worden bepaald aan welke onderwerpen moet worden gewerkt om de verandering succesvol te realiseren. Het zwaartepunt van het VeranderCanvas ligt daarom ook op deze cruciale fase in verandering, de diagnose.

Op praktische wijze, ondersteund met aansprekende voorbeelden, worden alle facetten van het werken aan verandering systematisch doorlopen en wordt op basis van de diagnose inzichtelijk gemaakt welke onderdelen aandacht behoeven bij het ontwerpen en implementeren van de verandering.

‘Het VeranderCanvas neemt je mee in de dynamische wereld van verandermanagement en helpt je bij het doordacht werken aan verandering’

Het boek staat onder redactie van Anne-Bregje Huijsmans, Lisa van Rossum, Sjoerd Segijn, Kim Grinwis en Wouter ten Have; zij zijn allen werkzaam als adviseur bij TEN HAVE Change Management.

Met dit boek en de ontwikkeling van het VeranderCanvas willen zij bijdragen aan de toegankelijkheid en toepasbaarheid van de kennis en inzichten uit het vak verandermanagement.

Inhoudsopgave

Voorwoord 6

Inleiding 12

1 Organisatieverandering 17

2 VeranderCanvas 27

Stap 1: Veranderidee 32

Stap 2: Context 35

Stap 3: Diagnose 39

Rationale

46 Effect 50

Focus 54

Energie 60

Verbinding 64

Totaalbeeld 68

Stap 4: Aan de slag! 76

3 Werken met het VeranderCanvas 95

4 Praktijkvoorbeelden van het VeranderCanvas 113

5 Onderbouwd veranderen 121

6 Na het VeranderCanvas 133

7 Engelse versie van het VeranderCanvas 139

Bronnen 142

Verder lezen 143

Over TEN HAVE Change Management 144

Over de redactie 146