Verandermanagement

Karin Bech

overzicht

Veranderen. Er wordt veel over gesproken, meer over gespeecht en het meest over geschreven. In theorie weet iedereen hoe het moet. Maar zoals wel vaker staan de beste stuurlui aan wal. Want hoe zorgt u er als manager voor dat er daadwerkelijk iets verandert? POD
 9789058711083 /  Thema /  2007 /  1ste editie /  144p. /  pb / 

Verandermanagement

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Veranderen. Er wordt veel over gesproken, meer over gespeecht en het meest over geschreven. In theorie weet iedereen hoe het moet. Maar zoals wel vaker staan de beste stuurlui aan wal. Want hoe zorgt u er als manager voor dat er daadwerkelijk iets verandert? Hoe doet u dat nu echt? Hoe stimuleert u uw mensen zó dat ze de zaken met andere ogen gaan bekijken en voortaan het anders willen doen? En dat ze daar ook in geloven.

Ghandi heeft het zo mooi gezegd: We must become the change we want to see. We moeten de verandering voelen, worden, eigenlijk gewoon zijn, om onze medewerkers 'mee' te krijgen. Om hen het belang van een nieuwe aanpak in te laten zien.

Ondanks dat er al zoveel over geschreven is, maakt de literatuur het ons nog steeds niet gemakkelijk bij het vinden van een antwoord. Integendeel zelfs, het wemelt er van de verandermodellen, systemen en theorieën. Allemaal even afstandelijk. En zoveel dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Met dit boek over 'Verandermanagement' wordt hier verandering in gebracht. De auteur heeft niet alleen alle erkende verandertheorieën voor u verzameld, ze heeft ze bovendien vertaald en gecombineerd tot één concrete en hands on aanpak. Eindelijk een boek dat niet verzandt in theorie en jargon, maar u met een puur praktische inslag uitlegt hoe u uw volgende verandertraject aanpakt. Aan de slag dus!

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Veranderen is geen gesneden koek

2 Planmatig en gefaseerd veranderen

3 Sturen op houding en gedrag

4 Succesvol veranderen door slim communiceren

5 Zonder weerstand geen verandering

Bijlagen Literatuur