Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Liselotte Baeijaert - Anton Stellamans

overzicht

Vergroot de veerkracht leert u hoe uw veerkracht te ontwikkelen. De auteurs zijn in verschillende organisaties en in hun eigen leven oplossingsgericht op zoek gegaan naar de manier waarop mensen erin slagen om sterker te worden door uitdagingen, tegenslagen en moeilijkheden op het werk.


U vindt hier dan ook een schat aan kennis, inspiratie en adviezen om succesvoller om te gaan met verandering. Het eerste deel focust op het individu en het tweede op sterke teams.

 9789020983296 /  LannooCampus /  2009 /  128p. /  pb / 

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Veerkracht is de kunst om mee te deinen op de golven van de verandering, om tegenslagen te boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden.

Veerkrachtige mensen en teams werken samen met alles wat zich aandient om hun doel te bereiken: zowel successen, kansen en mogelijkheden als tegenslagen, mislukkingen en problemen. Het leven ontstaat uit een voortdurende beïnvloeding van op elkaar inspelende elementen en is van nature complex.

Ook in organisaties voelen medewerkers en teams het grillige spel van de complexiteit. Wie mee wil spelen kan best een veerkrachtig antwoord bieden op verandering, conflicten, onzekerheid en dat is lang niet altijd makkelijk.

Gelukkig kunnen mensen zich succesvol aanpassen, zelfs in extreem moeilijke situaties.

Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans zijn samen zaakvoerder van Ilfaro. Ze geven oplossingsgerichte trainingen en workshops in binnen- en buitenland en coachen directie- en kaderleden van verschillende organisaties.

Samenwerking, veerkracht en ontwikkeling zijn hun voornaamste thema's. Sinds enkele jaren zijn ze actief in een internationaal netwerk voor oplossingsgerichte professionals.