Verkopen als topsport : Wegwijs in de leukste hondenbaan die er bestaat

Erwin Wiggers

overzicht

Verkopen is niets anders dan de klant helpen inkopen. In deze definitie ligt alles besloten. De potentiƫle klant heeft nogal wat problemen en de hulp van een goede verkoper is bij de oplossing ervan absoluut onmisbaar.

 9789055945030 /  Scriptum /  2006 /  1ste editie /  200p. /  hc / 

Verkopen als topsport : Wegwijs in de leukste hondenbaan die er bestaat

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Verkopen is niets anders dan de klant helpen inkopen. In deze definitie ligt alles besloten. De potentiële klant heeft nogal wat problemen en de hulp van een goede verkoper is bij de oplossing ervan absoluut onmisbaar.

Het vak Verkopen kunt u in zes minuten leren. De principes zijn eenvoudig, maar het beheersen ervan vergt veel tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Er zijn slechts drie basisregels: écht contact maken met uw gesprekspartner, goede en relevante vragen stellen die uw gesprekspartner activeren en de werkelijke behoefte van de klant centraal stellen en daar uw oplossing op richten.

Goede verkopers worden niet geboren. Verkopen is topsport en wie niet over de juiste sportartikelen beschikt en niet traint om de principes onder de knie te krijgen, kan succes en medailles vergeten. De kunst zit hem in het hebben van balans tussen wat de klant écht wil en uw oplossing.

Met situaties en voorbeelden uit zijn eigen leven legt Erwin Wiggers u precies uit hoe eenvoudig het eigenlijk is om een succesvol verkoopgesprek te houden. U leert dat het mogelijk is om een verkoopgesprek al in de eerste minuut van de kennismaking een grote kans van slagen te geven.

Een boek met een hoog praktijkgehalte en verrassend effectieve tips in een sprankelend jasje. Succes verzekerd!

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Voorbereiding

2 De eerste indruk

3 Opening van het gesprek

4 De werkelijke behoeften van uw klant

5 Ons aanbod

6 Presenteren van de prijs

7 De afsluiting

8 Na de order

9 Weerstand overwinnen

10 Klantenbehoud

11 Representatievoorkeursystemen

Tot slot