Verslaggeving van psychologisch onderzoek

Peter Starreveld

overzicht

In dit boek leren studenten zowel literatuuronderzoek als experimenteel onderzoek vast te leggen volgens de heersende standaards. Stap voor stap komen alle aspecten van het schrijven van een literatuuroverzicht en een onderzoeksverslag aan de orde. Van het kiezen van een onderwerp, tot het schrijven van een samenvatting en het toepassen van de APA-normen. Dankzij de vele aanwijzingen en hulpmiddelen blijft het boek ook in de beroepspraktijk een nuttig naslagwerk.
 9789024402632 /  Boom /  2019 /  4de editie /  152p. /  pb / 

Verslaggeving van psychologisch onderzoek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wetenschappelijk schrijven is een belangrijke vaardigheid voor studenten psychologie en pedagogiek. Niet alleen moeten studenten gedurende hun studie wetenschappelijke teksten produceren, ook van afgestudeerde psychologen mag verwacht worden dat ze schriftelijk kunnen communiceren over ontwikkelingen binnen het vakgebied.

In dit boek leren studenten zowel literatuuronderzoek als experimenteel onderzoek vast te leggen volgens de heersende standaards. Stap voor stap komen alle aspecten van het schrijven van een literatuuroverzicht en een onderzoeksverslag aan de orde. Van het kiezen van een onderwerp, tot het schrijven van een samenvatting en het toepassen van de APA-normen.

Dankzij de vele aanwijzingen en hulpmiddelen blijft het boek ook in de beroepspraktijk een nuttig naslagwerk.

Dit boek is bestemd voor studenten pedagogiek en (toegepaste) psychologie.

Inhoudsopgave

1. Wetenschappelijke Verslagen

2. Wetenschappelijk schrijven

3. Hoe een literatuuroverzicht tot stand komt

4. De onderzoeksbeschrijving

5. Het schrijven van een literatuuroverzicht

6. Het schrijven van een onderzoeksverslag

Appendices

Appendix A: Voorbeeld van een onderzoeksverslag

Appendix B: APA-regels voor het samenstellen van een literatuurlijst

Literatuur

Register

Over de auteur

Peter Starreveld studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de Universiteit van Leiden. Daarna werkte hij als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is nu universitair hoofddocent bij de UvA, Programmagroep Psychonomie.