Virtualisatie Deel 4 : Access devices en thin clients : Basiskennis devices in 15 lessen

Marcel Beelen

overzicht

In dit boek bekijken we welke van de vele typen devices het geschiktst zijn voor bepaalde rollen of functies van medewerkers. Een bijzonder device om toegang te krijgen tot de twee centrale omgevingen is de thin client. We bekijken de voor- en nadelen, de verschijningsvormen en het inzetgebied. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) mogelijk voor docenten

 97890575230900 /  Brinkman /  2015 /  1ste editie /  88p. /  pb / 

Virtualisatie Deel 4 : Access devices en thin clients : Basiskennis devices in 15 lessen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Virtualisatie heeft veel verschijningsvormen en het is ingewikkeld alle concepten te doorgronden.We hebben daarom besloten de eerste druk van Virtualisatie van servers, werkplekken en applicaties Een introductie in virtualisatieconcepten op te laten volgen door vier losse boekdelen met elk de focus op n technologie. Dit maakt het mogelijk de informatie gefaseerd te doseren en bestuderen, waardoor de technologie toegankelijker is.

In dit boek bekijken we welke van de vele typen devices het geschiktst zijn voor bepaalde rollen of functies van medewerkers. Een bijzonder device om toegang te krijgen tot de twee centrale omgevingen is de thin client. We bekijken de voor- en nadelen, de verschijningsvormen en het inzetgebied.

Aangeraden wordt om eerst deel 2 en 3 te bestuderen, dit vierde deel is namelijk een vervolg op de technologie die daarin beschreven is. Als voorbeeld gebruiken we in dit boek de thin clients van fabrikant IGEL Technologies, verder IGEL genoemd, omdat deze fabrikant gespecialiseerd is in thin en zero clients en veel Nederlandstalig materiaal heeft.

De titels van de vier delen uit de serie zijn:

1. Servervirtualisatie; basiskennis in 15 lessen

2. Gehoste workspaces en applicaties; basiskennis server-based computing

3. Desktopvirtualisatie

4. Access devices en thin clients