Voorbij je eigen wijze : effectief communiceren met metaprogramma's in professionele relaties

Guus Hustinx - Anneke Durlinger-van der Horst

overzicht

Metaprogramma’s zijn kenmerkende patronen in iemands denken, voelen en handelen. Aan de hand van dit boek leert u metaprogramma’s herkennen bij uzelf en anderen. Kennis hiervan vormt de basis voor effectieve communicatie en efficiënte samenwerking.
 9789024416882 /  Nelissen /  2006 /  2de editie /  279p. /  pb / 

Voorbij je eigen wijze : effectief communiceren met metaprogramma's in professionele relaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Metaprogramma's zijn kenmerkende patronen in iemands denken, voelen en handelen. De uitspraak: 'Dat is nu typisch iets voor jou!' is zo'n uitspraak die erop duidt dat u zo'n metaprogramma onbewust bij de ander registreert.

Aan de hand van dit boek leert u gericht metaprogramma's herkennen bij uzelf en anderen. Kennis van metaprogramma's geeft begrip, inzicht en sturingsmogelijkheden, daar waar mensen communiceren.

In het boek zijn 19 categorieën metaprogramma's beschreven, die samen maar liefst 52 mogelijke metaprogramma's bevatten. Met alle nuanceringen die mogelijk zijn, leidt dit tot meer dan 3000 mogelijke metaprofielen.

Een metaprofiel geeft een gedegen inzicht in iemands performance.

Deel 1 van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma's en deel 2 belicht de toepassing van metaprogramma's in coaching, conflicthantering, teambuilding, en training.

Het boek is geschreven voor managers, P&O-adviseurs, coaches en andere communicatieprofessionals