Waarde in bedrijf : Waarde als oorzaak en gevolg

Joost Groeneveld

overzicht

'Waarde in bedrijf' biedt inzicht in waardebegrippen. Het geeft een overzicht van waarderingsmethoden, hun respectieve mogelijkheden en beperkingen. Van een aantal situaties waarin waarde wordt bepaald, geeft het boek een korte schets. Aangegeven is hoe een waarderingsrapport eruit zou moeten zien. In het boek is ook een aantal cases opgenomen: 'waar gebeurde' elementen uit waarderingsrapporten.

Alles bij elkaar geeft 'Waarde in bedrijf' een beeld van de twee-eenheid die bedrijf en waarde zijn. Het een is niet los te zien van het ander. Waarde in bedrijf maakt dat expliciet en toont de dynamiek in het bedrijf waarvan waarde de oorzaak en het gevolg is.
Inhoudsopgave
Voorwoord
Ten geleide

1. Inleiding
2. Waarde
3. Waarde: wat en voor wie?
4. Meten van waarde: de accountingbenadering
5. Meten van waarde: de economische benadering
6. Het te waarderen object
7. Verschillende situaties
8. Het waarderingsrapport
9. Eisen waaraan de waardebepaler moet voldoen
10. Enkele ervaringen

Begrippen- en afkortingenlijst
Over de auteur
 9789013037890 /  Vakmedianet /  2006 /  1ste editie /  134p. /  pb / 

Waarde in bedrijf : Waarde als oorzaak en gevolg

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'Waarde in bedrijf' biedt inzicht in waardebegrippen. Het geeft een overzicht van waarderingsmethoden, hun respectieve mogelijkheden en beperkingen. Van een aantal situaties waarin waarde wordt bepaald, geeft het boek een korte schets. Aangegeven is hoe een waarderingsrapport eruit zou moeten zien. In het boek is ook een aantal cases opgenomen: 'waar gebeurde' elementen uit waarderingsrapporten. Alles bij elkaar geeft 'Waarde in bedrijf' een beeld van de twee-eenheid die bedrijf en waarde zijn. Het een is niet los te zien van het ander. Waarde in bedrijf maakt dat expliciet en toont de dynamiek in het bedrijf waarvan waarde de oorzaak en het gevolg is. Inhoudsopgave Voorwoord Ten geleide 1. Inleiding 2. Waarde 3. Waarde: wat en voor wie? 4. Meten van waarde: de accountingbenadering 5. Meten van waarde: de economische benadering 6. Het te waarderen object 7. Verschillende situaties 8. Het waarderingsrapport 9. Eisen waaraan de waardebepaler moet voldoen 10. Enkele ervaringen Begrippen- en afkortingenlijst Over de auteur