Waarderend organiseren : Appreciative Inquiry : co-creatie van duurzame verandering

Robbert Masselink - Rombout van den Nieuwenhof - Joep de Jong - Annemarie van Iren

overzicht

Dit boek geeft een praktische en levendige schets van AI in de Nederlandse en Belgische praktijk. Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) staat voor een positieve kijk op verandering in organisaties. Meer betrokkenheid, meer succes en een duurzamer resultaat. Met een voorwoord van David L. Cooperrider.
 9789078440260 /  Gelling /  2008 /  1ste editie /  276p. /  pb / 

Waarderend organiseren : Appreciative Inquiry : co-creatie van duurzame verandering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek geeft een praktische en levendige schets van AI in de Nederlandse en Belgische praktijk. Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) staat voor een positieve kijk op verandering in organisaties. Meer betrokkenheid, meer succes en een duurzamer resultaat.

'Waarderend Organiseren, Appreciative Inquiry: co-creatie van duurzame verandering', is geschreven door managers, consultants en wetenschappers en bestemd voor allen die zich willen verdiepen in de achtergronden en praktische toepassingen van AI.

David Cooperrider over 'Waarderend organiseren': 'Dit is een baanbrekend boek, rijk gevuld met casestudies, verhalen, instrumenten en praktische suggesties. En het is het eerste gezaghebbende werk over Appreciative Inquiry dat verschijnt in de Nederlandse taal en dat geschreven is op de Nederlandse en Belgische context.'

Inhoudsopgave

Ten geleide

Woord vooraf

Auteurs

Deel I – Introductie Inleiding

1 Appreciative Inquiry

2 Wat werkt; Als een proces

3 Let's get started

Deel II – AI in de praktijk Inleiding

4 AI in de farmacie

5 Appreciative Teambuilding

6 Wall of Wonder

7 Kwaliteit door een positieve bril

8 Grootschalige verandering op positieve leest

Deel III – Verdieping van AI

Inleiding

9 De kracht van verhalen

10 Waarderend omgaan met verschillen

11 Pleidooi tegen de aanpassing

12 Een vrolijke adviseur

Deel IV

13 AI op de schop

14 Dwalen door verhalen

15 De scheppende kracht van AI

16 Een verborgen droom

Literatuur

Register

Bijlagen

Over de auteurs :

Robbert Masselink is zelfstandig adviseur en begeleidt veranderingsprocessen in organisaties. Hij studeerde bedrijfskunde en economie en vulde dit later aan met een postacademische studie groeps- en organisatieontwikkeling in Leuven. Hij heeft ondermeer gewerkt bij Ernst & Young, Van de Bunt en Van Spaendonck Management Consultants als senior-adviseur, partner en manager. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen adviesbureau Keynote Consultancy BV. Hij werkt met Appreciative Inquiry vanaf 1996 en is lid van Appreciaitive Inquiry Consulting.

Joep C. de Jong is Director eLearning Solutions binnen BT. Hij studeerde tuinbouwtechniek aan de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht en heeft later een aantal opleidings trajecten gevolgd aan onder andere de Londonse Business School en het Management Centre Europe. Zijn loopbaan is hij 1978 in het agrarisch onderwijs begonnen en na een loopbaan bij Apple (1984-1991) zijn eigen bedrijf – JLS International – gestart. In 1998 als directielid bij Syntegra in dienst getreden en in 2004 de overstap naar BT gemaakt. Sinds 1995 actief in het toepassen van Appreciative Inquiry. Hij was in 1998 één van de medeoprichters van AI Consultancy.