We-Think : Welkom in het tijdperk van massacreativiteit en -innovatie

Charles Leadbeater

overzicht

U bent wat u deelt. Dat is de nieuwe ethiek van de wereld gecreƫerd door websites als LinkedIn, YouTube, Hyves en Wikipedia. 'We-think' beschrijft de weergaloze vloedgolf van creativiteit en vernieuwing die inmiddels op gang is gekomen en onvermoede krachten herbergt. Want wat betekent dit voor de manier waarop we ons leven, onze maatschappij en onze organisaties inrichten?

 9789052617343 /  Academic Service /  2009 /  1ste editie /  262p. / 

We-Think : Welkom in het tijdperk van massacreativiteit en -innovatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

U bent wat u deelt. Dat is de nieuwe ethiek van de wereld gecreëerd door websites als LinkedIn, YouTube, Hyves en Wikipedia.

'We-think' beschrijft de weergaloze vloedgolf van creativiteit en vernieuwing die inmiddels op gang is gekomen en onvermoede krachten herbergt. Want wat betekent dit voor de manier waarop we ons leven, onze maatschappij en onze organisaties inrichten?

Massaconsumptie zoals we dat nu kennen heeft haar langste tijd gehad. In het 'We-think-tijdperk' consumeren klanten niet meer passief maar staat massaparticipatie voorop. De generatie die opgroeit met internet wil niet alleen toekijken maar ook meedoen. Hun motto: wij denken dus wij bestaan.

In dit verrassende boek laat Charles Leadbeater zien hoe u voor uzelf en uw organisatie het maximale uit 'We-think' kunt halen. Het is het resultaat van een uniek online-experiment van gezamenlijke creativiteit waarbij honderden mensen over de hele wereld betrokken waren.

'We-think' is verplichte kost voor iedereen, scepticus of fan, die wil weten of het web nu écht zo machtig is als wel wordt beweerd.

Inhoudsopgave

Woord vooraf door Sanne Roemen Voorwoord Proloog: de gelijkmaking

1. Je bent wat je deelt

2. De herkomst van We-think

3. Hoe We-think (niet) werkt

4. De We-think-onderneming

5. Op welke schaal zal We-think zich verspreiden?

6. Ten goed of ten kwade?

7. Zoals we misschien denken

Epiloog: Samen denken

Dankwoord Noten Achtergrondonderzoek