Werk maken van een creatieve economie

Isabelle De Voldere - Leo Sleuwaegen

overzicht

Werk maken van een creatieve economie beschrijft uitvoerig de limieten van het huidige groeimodel in Vlaanderen en toont hoe het beleid een nieuw groeimodel kan stimuleren waarbij innovatie en ondernemerschap, de kenniseconomie en de ontwikkeling van creatieve sectoren centraal staan.
 9789020983357 /  LannooCampus /  2009 /  132p. /  hc / 

Werk maken van een creatieve economie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

De laatste decennia is de economie op internationaal vlak ingrijpend veranderd. Landen als China en India verstevigen hun positie op de internationale markt nog elke dag.

De versnelde integratie van die spelers zorgt voor een nieuwe, wereldwijde concurrentie. Een nieuw model van concurrentie dringt zich op. Vlaanderen, en met zich vele andere Westerse regio's die voor dezelfde uitdagingen staan, moet volop de kaart trekken van de creatieve economie.

Met de visies van Patricia Ceysens, Karel Van Eetvelt, Philippe Muyters, Patrick Janssens, Edith Vervliet en Jan Briers.

Isabelle De Voldere was lange tijd als senior onderzoeker verbonden aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Zij voerde binnen het Flanders DC Kenniscentrum verschillende studies uit rond de creatieve economie in Vlaanderen en het economisch belang van de creatieve industrie. Momenteel is zij werkzaam als senior consultant bij Idea Consult.

Leo Sleuwaegen is onderzoeksdirecteur aan de Vlerick Leuven Gent Management School, gewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en bijzonder hoogleraar aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is binnen het Flanders DC Kenniscentrum verantwoordelijk voor het onderzoek rond internationalisatie.