Werken met de Roos van Leary : Zicht op communicatieve stijlen binnen social work

Sjaak Vane

overzicht

‘De Roos van Leary' is de aanduiding voor een gangbaar communicatiemodel binnen de hulpverlening. Het geeft een typering van acht verschillende gedragsstijlen - zoals leidend, helpend en opstandig gedrag - en verklaart hoe zij elkaar beïnvloeden.

 9789059319783 /  Nelissen /  2016 /  2de editie /  55+CDp. /  pb / 

Werken met de Roos van Leary : Zicht op communicatieve stijlen binnen social work

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

‘De Roos van Leary’ is een veelgebruikt model binnen de groepsdynamica. Het beschrijft acht verschillende gedragsstijlen, waaronder leidend, helpend en opstandig gedrag. Tevens verklaart het hoe individuen op elkaars communicatieve stijl reageren.

Daarmee geeft het model handvatten voor het op subtiele wijze beïnvloeden van groepsprocessen en het verbeteren van de omgang met cliënten, leerlingen of werknemers.

In de 2e druk van Werken met de Roos van Leary en op de bijbehorende website www.werkenmetderoosvanleary.nl wordt het communicatiemodel gebruikt om de wisselwerking binnen interpersoonlijke communicatie te verduidelijken.

Studenten worden ertoe aangezet hun eigen communicatieve stijl te leren kennen en vervolgens verder te ontwikkelen. Er worden voorbeelden gegeven van situatiegerichte interventies die de interactie bevorderen.

Kennis van het model van Leary geeft handvatten voor een effectieve communicatieve stijl binnen het beroepsmatig handelen.

Wijzigingen t.o.v. de eerste druk De CD-ROM die bij de eerste druk zat, is vervangen door een interactieve website.

Op de website zijn videofragmenten opgenomen met vragen en tests. Verder is in het boek een stuk opgenomen over nonverbale communicatie.

Doelgroep Dit boek is geschreven voor studenten Social work en werkenden in de zorg.

E-book Deze titel is verkrijgbaar als e-book. Meer informatie over e-books vindt u op de pagina Klantenservice.