Werken met emotionele intelligentie

Bertold Ulsamer

overzicht

Aan de hand van vele voorbeelden maakt Bertold Ulsamer duidelijk dat academische intelligentie alleen geen garantie is voor een succesvolle carrière, noch voor een gelukkig privé-leven. Emotionele intelligentie is minstens zo'n belangrijke factor. Wie zijn eigen gevoel kent en daar goed mee omgaat en zich kan inleven in het gevoel van anderen heeft een enorme voorsprong, zowel zakelijk als privé.
 9789058712141 /  Thema /  2003 /  208p. /  pb / 

Werken met emotionele intelligentie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Op het werk wordt van ons verlangd dat we een rationele, zakelijke instelling hebben. Maar kan dat wel? Zijn we wel zo rationeel? De realiteit laat duidelijk zien dat de mens als louter rationeel wezen een mythe is.

Bij problemen met collega's, medewerkers en leidinggevenden trappen we steeds weer in dezelfde 'emotionele valkuilen'. Of we dat nu willen of niet, onze emoties bepalen hoe we ons gedragen. Ze bevorderen of verhinderen samenwerking en succes.

Aan de hand van vele voorbeelden maakt Bertold Ulsamer duidelijk dat academische intelligentie alleen geen garantie is voor een succesvolle carrière, noch voor een gelukkig privé-leven. Emotionele intelligentie is minstens zo'n belangrijke factor. Wie zijn eigen gevoel kent en daar goed mee omgaat en zich kan inleven in het gevoel van anderen heeft een enorme voorsprong, zowel zakelijk als privé. Met dit boek leert u uw inlevingsvermogen en sociale vaardigheden ontwikkelen en uw emotionele intelligentie verhogen. Daar profiteert u van, op elk gebied van uw leven.

Inhoudsopgave Inleiding

1. Als de emoties de overhand krijgen: toeslaan in plaats van nadenken

2. Hoe u de eigenwaarde van uw gesprekspartner (niet) respecteert

3. Iedereen leeft in zijn eigen wereld, en hoe wij elkaar desondanks begrijpen

4. Woorden sturen emoties

5. De kracht van vooruit leren kijken

6. Een verbond sluiten met uw eigen emoties

7. Vruchtbaar samenwerken en problemen oplossen

8. Zo coacht u uw medewerkers

Literatuur