Wie is de baas? Over bezieling en authenticiteit aan de top

Mieke Bello - Peter de Bruin - Marleen Janssen Groesbeek

overzicht

Dit boek wil leiders ertoe aanzetten zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen. Om de baas te zijn is reflectie noodzakelijk. Als u als leider de moed heeft zichzelf een spiegel voor te houden en naar eer en geweten te handelen, levert u een belangrijke bijdrage aan de continuĆÆteit van de onderneming en aan het geluk en het werkplezier van velen.
 9789047000136 /  Business Contact /  2007 /  152p. /  pb / 

Wie is de baas? Over bezieling en authenticiteit aan de top

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

'Wie is de baas?' wil leiders ertoe aanzetten zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen. Leiders zijn tenslotte mensen die kozen voor een positie waarin zij, bewust of onbewust, grote invloed uitoefenen op het leven van veel mensen.

Om de baas te zijn is reflectie noodzakelijk; reflectie over de eisen en verplichtingen van de positie en reflectie over het eigen handelen. Wat is bijvoorbeeld de invloed van opvoeding op de leiderschapsstijl, of hoe gaan bestuursvoorzitters om met hun eigen zwakheden en eigenaardigheden? En waarom laten bepaalde bestuurders een spoor van vernielingen achter?

Op al deze vragen geeft die boek antwoord. Als u als leider de moed heeft uzelf een spiegel voor te houden en naar eer en geweten te handelen, als u zonder oogkleppen en met overtuiging ziet wat de positie inhoudt, levert u een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de onderneming en aan het geluk en het (werk)plezier van velen.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Zin en onzin van leiderschap

 2. Ego en betekenis

3. Liefde en kracht

4. Evenwicht en moed

5. Eer en geweten

 6. Winst en continuïteit

7. Kraken en maken

 Wie zijn wij?

Appendix