Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal

Van Dale

overzicht

Hét woordenboek voor alle gebruikers van de Nederlandse Gebarentaal (NGT).
 9789066480049 /  Van Dale Lexicografie /  2009 editie /  560p. /  hc / 

Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Ruim 3.000 illustraties van gestandaardiseerde basisgebaren uit de Nederlandse Gebarentaal met voorbeeldzinnen en grammaticale informatie

Donderdag 9 oktober 2009 ontving Ronald Plasterk in de OBA in Amsterdam het eerste exemplaar van het Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal. NCRV's

Man bijt hond en NOS Headlines wijdde een item aan het nieuwe woordenboek van Van Dale. Bekijk die items hier: Vertaalindex met Nederlandse trefwoorden Bijlage met illustraties van topografische naamgebaren en gebaren voor getallen

Uitgebreide inleiding met informatie over de Nederlandse Gebarentaal en een beknopte grammatica Samenstelling: het Nederlands Gebarencentrum ( www.gebarencentrum.nl )

Films van de gebaren zijn te vinden op www.vandalegebaren.nl Inhoud: 3.000 illustraties van standaardgebaren

Bladzijden: 560 (gebonden, harde kaft)

Zeg het met een gebaar! Dit is het eerste uitgebreide standaardgebarenwoordenboek. Onmisbaar voor iedereen die de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruikt: dove en slechthorende volwassenen, studenten, docenten en tolken NGT, ouders van dove kinderen en professionals.

Gebarentalen zijn niet universeel, elke dovengemeenschap kent zijn eigen taal. Zoals elke taal kent de Nederlandse Gebarentaal variatie. Sinds 1999 is er gewerkt aan de standaardisatie van de NGT.

Onderzoek naar de gebarentaal zoals die zich in Nederland in de afgelopen 150 jaar ontwikkeld heeft, vormde de basis voor dit Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal.

Er verscheen niet eerder in boekvorm een zo uitgebreid woordenboek met gestandaardiseerde gebaren voor volwassenen.

Het Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal is samengesteld onder hoofdredactie van Trude Schermer en Corline Koolhof, beiden verbonden aan het Nederlands Gebarencentrum.