Van Dale Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal versie 14.6

Van Dale

overzicht

Met de digitale Dikke Van Dale versie 14.6 heb je de Nederlandse taalschat volledig onder controle, inclusief de nieuwste woorden.
 9789066484054 /  Van Dale Lexicografie / 

Van Dale Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal versie 14.6

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit is een downloadproduct: de doos bevat een kaartje met een downloadlink en een activeringscode onder een kraslaag

Meer dan 280.000 trefwoorden; periodieke uitbreidingen verkrijgbaar

Uitgebreide verklaringen en kaderteksten

Zoeken in de volledige tekst en binnen gevonden artikelen

Zoeken met jokers en filters

Zoeken met suggesties en zoeken naar voorbeeldzinnen

Zoeken zonder typen via dropletfunctie en exportmogelijkheden naar

Word Integratie met de Elektronische grote woordenboeken 6.0 en Oxford

Geschikt voor Windows XP/Vista/7

De Dikke Van Dale is hét gereedschap voor iedereen die Nederlandse teksten op het hoogste niveau produceert. Als je zeker wil zijn dat je de juiste woorden in de juiste context gebruikt, zonder spel- of stijlfouten, dan is de Dikke Van Dale je taalkundige steun en toeverlaat. De digitale Dikke Van Dale is nog completer en actueler dan de beroemde papieren uitgave.

De inhoud is aangevuld met alle nieuwe woorden uit de Van Dale Jaarboeken taal. Daarmee heb je de ultieme woordenschat van de Nederlandse taal met enkele muisklikken bij de hand. Niet alleen ideaal om razendsnel de verklaring van meer dan 280.000 trefwoorden te vinden, maar ook om inspirerende suggesties op te doen voor variatie en nuancering in je teksten.

Dat alles met het gemak van handige zoekmogelijkheden binnen een duidelijke interface. Zo kun je zoeken binnen alle artikelen en verder zoeken binnen een gevonden artikel. Je kunt ook “jokers” inzetten door in je zoekwoord een letter te vervangen door een vraagteken of een asterisk (*) als je niet zeker bent van de spelling of als je bijvoorbeeld alle woorden wilt zoeken die op dezelfde lettergreep eindigen.

Een andere mogelijkheid is het zoeken op voorbeeldzinnen en samenstellingen, terwijl het programma ook nog suggesties voor je zoekwoord geeft. Met “filters” verfijn je een zoekopdracht tot bijvoorbeeld bepaalde woordsoorten. Exact vinden wat je zoekt gaat snel en gemakkelijk door de intuïtieve opzet. En dan is er nog de unieke dropletfunctie: zoeken zonder typen! Sleep je woord naar de droplet en het woordenboek zoekt de verklaring of vertaling direct op.

Door de export naar Word is de verwerking in je teksten ideaal. De elektronische Dikke Van Dale versie 14.6 kun je geïntegreerd gebruiken met de vier Van Dale Elektronische grote woordenboeken versie 6.0 en de Oxford Dictionary and Thesaurus of English. Systeemvereisten: Windows 7 / Vista SP1 of hoger / XP SP3 Microsoft .NET 4.0 Breedbandverbinding Minimale schermresolutie van 1024x768 Minimaal 3 gigabyte vrije schijfruimte