Word je eigen mastercoach : Handboek voor NLP

Mabel van den Dungen - Tim Koldijk

overzicht

Neuro-LinguĆÆstisch Programmeren is een sterke techniek om uw communicatie inzichtelijk te maken en te veranderen, om in te zien dat u uw wereldbeeld hebt, en anderen een ander wereldbeeld.
 9789055991983 /  Andromeda /  2008 /  1ste editie /  225p. /  hc / 

Word je eigen mastercoach : Handboek voor NLP

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Neuro-Linguïstisch Programmeren is een sterke techniek om uw communicatie inzichtelijk te maken en te veranderen, om in te zien dat u uw wereldbeeld hebt, en anderen een ander wereldbeeld.

In dit handboek voor NLP krijgt u de technieken van de NLP Practioner en Master in één boek op een praktische wijze voorgeschoteld met veel oefeningen. Daardoor kunt u dit boek direct gebruiken.

Thema's:

- Bewustwording: wat is bewustwording en hoe werkt het?

- Emotionele competentie: werkelijk weten wat u voelt en hoe u ermee om kunt gaan

- Congruente communicatie: gevoel en verstand op één lijn brengen. Vervolgens in deze balans communiceren met uzelf en anderen

- Fysieke vitaliteit: van gezond naar werkelijk vitaal. Hoe verloop dit proces een wat kunt u er zelf aan doen?

- Zingeving: waarom stellen steeds meer mensen de 'grote' vragen? Waar bent u naar op zoek?

- NLP & coaching: wat is het? Wat is het niet? En waarom zijn het zulke effectieve instrumenten op uw pad van bewustwording en groei?

De auteurs maken gebruik van principes uit Neuro-Linguïstissch Programmeren (NLP) en coaching om uw inzicht te vergroten. Ze reiken u veel concrete instrumenten aan waarmee u aan de slag kunt gaan. U wordt uw eigen mastercoach.

En dan... Na dit boek heeft u een bewuster beeld van uzelf. U begrijpt veel beter waarom zaken in uw leven soepel verlopen en andere zaken niet lijken te werken. U leert wat u kunt doen om zelf het heft in eigen hand te nemen om een tastbare verbetering te realiseren. Met als eindresultaat: meer energie, een grotere vitaliteit, meer geluk en vooral meer van ú!

NLP-boeken zijn er te over. Maar NLP staat al jaren vrijwel stil. Dit boek hoort bij de derde generatie NLP en gaat uit van de ervaring en beleving en zet aan om zelf mastercoach te worden en NLP direct in het leven te gaan gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat wil Andromeda met NLP? Wat kun jij bereiken met NLP? Wat is NLP? Een kort geschiedenisoverzicht van NLP NLP als gereedschap en wat wij gaan behandelen in dit boek

Deel 1 - Persoonlijke ontwikkeling en dagelijks bruikbare NLP 1. Superresultaat 2. NLP-communicatiemodel 3. Zo krijg je success 4. Kalibreren 5. Gedachten raden oftewel mind reading 6. Trap van persoonlijke ontwikkeling 7. Je eigen manager 8. Goed in je vel zitten 9. Sandwich feedback 10. Net zo creatief als Walt Disney 11. Alles is mogelijk

Deel 2 - Persoonlijke ontwikkeling en professioneel bruikbare NLP 1. NLP-uitgangspunten 2. Rapport 3. Representatiesystemen 4. Submodaliteiten 5. Metaprogramma's 6. Metamodel 7. Milton-model 8. Swish-patroon 9. NLP-werkmodel 10. Goed geformuleerde voorwaarden voor uitkomsten en doelen 11. Chunking 12. (Neuro)logische niveaus 13. Ankeren en herkaderen 14. Ben jij een coach?! 15. Oosterse NLP; een staat van eenheid, vrede en liefde.