Zakelijk communiceren

Boveé - Thill Courtland - John

overzicht

Deze grondige inleiding in zakelijk communiceren is opgezet rondom het exclusieve schrijfproces in drie stappen van Bovée en Thill: 1. plannen, 2. schrijven en 3. afwerken. Deze praktische strategie biedt een stevige basis voor het oplossen van schriftelijke en mondelinge communicatieproblemen in een zakelijke omgeving. Aan de hand van het driestappen proces leert de lezer snel en efficiënt boodschappen op te stellen.
 9789043007931 /  2004 /  5de editie /  527p. /  pb / 

Zakelijk communiceren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het schrijfproces in drie stappen komt in het gehele boek aan de orde.

Het wordt geïntroduceerd en tot in detail beschreven in deel 2.

Vervolgens wordt het proces toegepast op korte boodschappen (brieven, memo's en e-mail), op verslagen en mondelinge presentaties en ten slotte op sollicitaties.

'Zakelijk communiceren' bevat talloze voorbeelden van brieven en andere zakelijke teksten die zijn voorzien van uitgebreid commentaar. Bij veel voorbeelden wordt beschreven hoe het driestappen proces is toegepast en wordt getoond hoe de theorie in de praktijk is gebracht.

Elk hoofdstuk begint met een communicatieprobleem uit de praktijk, dat aan het eind van het hoofdstuk met de geleerde theorie kan worden opgelost. Daarnaast is er ruime aandacht voor communicatie via het web en e-mail.