Zoals verwacht loopt alles anders : Een nieuwe visie op omdenken

Berthold Gunster

overzicht

Omdenken betekent in essentie dat je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je creëert iets nieuws dankzij het probleem, bijvoorbeeld als je de wind tot bondgenoot maakt bij windmee-fietstochten. Daarin verschilt het van oplossen, waarmee je het probleem slechts wegneemt, bijvoorbeeld als je een lekke band plakt.
 9789400510548 /  Lev /  2018 /  1ste editie /  288p. /  pb / 

Zoals verwacht loopt alles anders : Een nieuwe visie op omdenken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Omdenken betekent in essentie dat je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je creëert iets nieuws dankzij het probleem, bijvoorbeeld als je de wind tot bondgenoot maakt bij windmee-fi etstochten.

Daarin verschilt het van oplossen, waarmee je het probleem slechts wegneemt, bijvoorbeeld als je een lekke band plakt.

Dit praktische boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd.

Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken.

Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken. Het is daarmee het missende puzzelstukje in alle boeken over Omdenken van Berthold Gunster.

Omdenken betekent in essentie dat je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je creëert iets nieuws dankzij het probleem, bijvoorbeeld als je de wind tot bondgenoot maakt bij windmee-fietstochten. Daarin verschilt het van oplossen, waarmee je het probleem slechts wegneemt, bijvoorbeeld als je een lekke band plakt. Dit praktische boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken. Het is daarmee het missende puzzelstukje in alle boeken over Omdenken van Berthold Gunster. Inhoudsopgave Aha De matrix Wat is een probleem? -De feiten onderzoeken -Verwachtingen onderzoeken -Verlangen De matrixvelden -Oplossen -Loslaten -Omdenken -Waarnemen De vier vragen -Wat is het probleem? -Is het een echt probleem? -Heb ik invloed op het probleem? -Ga ik het doen? Wat ik nog zeggen wou