Zorg voor medewerkers

VOCA

overzicht

Zorg dragen voor’ is het sleutelbegrip voor alle medewerkers in de gezondheids- en welzijnssector. Het realiseren van deze dagdagelijkse zorg wordt sterk bepaald door eisen vanuit de organisatie, externe klanten en de overheid. Medewerkers integreren deze veeleisende omgeving in hun eigen werk, maar kunnen niet eindeloos tegemoetkomen aan de vele vragen.


Om voor medewerkers een win-win situatie te creëren, moet er ook voor hen gezorgd worden. Daarom is personeelszorg terecht één van de basispijlers in een kwaliteitsvolle organisatie.

 9789020955385 /  VOCA /  2003 /  155p. /  pb / 

Zorg voor medewerkers

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dat de 'zorg voor medewerkers' vele gezichten kan hebben, blijkt uit de verscheidenheid van invalshoeken van waaruit de verschillende auteurs hun bijdrage hebben geschreven : Human Resources Management (HRM), Vorming, Training en Opleiding (VTO), kwaliteitszorg en systeemtheorie zijn er slechts enkele van.

Bovendien vraagt personeelszorg een brede en loopbaanlange aanpak: van directie tot basismedewerker, van sollicitant tot de pensioengerechtigde medewerker.

Ook de maatschappelijke context reikt aandachtspunten aan. Denk maar aan de kwaliteitszorg, schaalvergroting, en het voorkomen van roddel en pesten op het werk.

De bijdragen in dit boek willen deze diversiteit aanreiken met als uiteindelijk doel : de zorg voor medewerkers effectief en efficient maken