Zorgbasics : Kwaliteitszorg

Gwendel Foendoe Aubèl

overzicht

ZorgBasics Kwaliteitszorg biedt studenten een raamwerk om kwaliteitszorg te kunnen benoemen en begrijpen. Op een heldere en puntsgewijze manier worden de belangrijkste begrippen en aspecten binnen de kwaliteitszorg behandeld.In vijf hoofdstukken komen de volgende onderwerpen aan bod: begrippen, elementen van kwaliteitszorg, inzicht in belanghebbenden, kwaliteitskringloop en kwaliteitswetten.
 9789024421343 /  Boom /  2018 /  3de editie /  190p. /  pb / 

Zorgbasics : Kwaliteitszorg

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

ZorgBasics Kwaliteitszorg biedt studenten een raamwerk om kwaliteitszorg te kunnen benoemen en begrijpen. Op een heldere en puntsgewijze manier worden de belangrijkste begrippen en aspecten binnen de kwaliteitszorg behandeld.

Over de inhoud

In vijf hoofdstukken komen de volgende onderwerpen aan bod: begrippen, elementen van kwaliteitszorg, inzicht in belanghebbenden, kwaliteitskringloop en kwaliteitswetten.

De toegankelijke manier van schrijven en de vele praktijkvoorbeelden maken dit een zeer geschikt boek voor studenten en zorgprofessionals binnen de gezondheidszorg.

Het boek is onderdeel van de ZorgBasics reeks. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor studenten en professionals in de zorg, waarbij de nadruk op de basisvakken en competenties uit de eerste fase van de studie of opleiding ligt.

Wat is er nieuw aan deze derde druk?

Aandacht voor de rol van de overheid en verzekeraars m.b.t. zorginstellingen; Behandeling van het contracteren van geïntegreerde zorg via een diagnose behandeling combinatie; Bespreking van recente ontwikkelingen, zoals prestatie-indicatoren, lean in de zorg en kwaliteitsbevorderende instrumenten.

Uniek aan dit boek

Helder overzicht van de belangrijkste theorieën van kwaliteitszorg; Compacte en gestructureerde opzet met veel voorbeelden uit de praktijk; Toegankelijk en begrijpelijk geschreven voor studenten. Doelgroep HBO studenten die een gezondheidszorgopleiding volgen alsmede professionals in de zorg.