Zorgen voor kwaliteit : Handboek kwaliteitsontwikkeling voor non-profit organisaties

Guido Cuyvers

overzicht

Kwaliteit staat momenteel in het centrum van de aandacht in de non-profitsector. Dit boek plaatst deze kwaliteithype in een bredere, maatschappelijke context en verbreedt de traditionele visie op kwaliteit en kwaliteitszorg tot een visie en benadering die compatibel is met en ondersteunend voor de eigen opdracht van dergelijke organisaties. Bovendien wordt kwaliteitszorg verruimd naar kwaliteitsontwikkeling.
 9789020969498 /  LannooCampus /  2011 /  3de editie /  280p. /  pb / 

Zorgen voor kwaliteit : Handboek kwaliteitsontwikkeling voor non-profit organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het boek heeft vooral als doelstelling methodieken en instrumenten aan te reiken die helpen in het proces van permanente kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitszorg.

Kwaliteitsontwikkeling vraagt een empirische benadering van organisaties ('feiten en cijfers'), daarom wordt eerst het meetproces besproken. Daarna passeren een aantal relevante modellen uitgebreid de revue, en vervolgens een reeks technieken die in de verschillende fasen van het proces van kwaliteitsontwikkeling dienstbaar kunnen zijn. Ten slotte worden een aantal historisch belangrijke figuren kort belicht en het hele kwaliteitsgebeuren in het juiste kader geplaatst.

Het boek richt zich tot de verschillende actoren in de hele non-profitsector: de onderwijs-, sociale, culturele, welzijns- en gezondheidsector, en de diverse overheidsdiensten. Naast directie en medewerkers zijn dat ook de cliënten, patiënten, studenten.

Het boek kan dienst doen als handboek voor mensen in de praktijk, maar ook als studieboek in de opleidingen die een loopbaan in deze organisaties voorbereiden. Het kan ook de externe belanghebbenden - overheden, inspecties, bestuurders - oriënteren in kwaliteitsontwikkeling.