Zuiver oordelen : Beeldvorming en beoordelen van mensen

Henk Jan Guchelaar

overzicht

De auteur beschrijft de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen die voorkomen bij de beoordeling van anderen. Door zuiver te oordelen doe je recht aan degene die je beoordeelt en dit heeft weer een gunstig effect op de onderlinge samenwerking en het functioneren.
 9789024416547 /  Nelissen /  2005 /  1ste editie /  144p. /  pb / 

Zuiver oordelen : Beeldvorming en beoordelen van mensen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Zuiver oordelen is moeilijk. 'Hoe heb ik me zo kunnen vergissen?' verzuchten we soms, als we ons weer eens verkeken hebben op iemand.

Het boek "Zuiver oordelen" geeft een overzicht van de valkuilen die we tegenkomen als we mensen beoordelen. Zo hebben we vaak te snel het oordeel klaar en zien we onbewuste factoren soms over het hoofd.

Als we deze foutenbronnen herkennen, dan zal dat leiden tot betere beoordelingen. Niet alleen voor managers en leidinggevenden is het nuttig dat zij hun medewerkers zuiver beoordelen. Het boek is interessant voor iedereen die de mensen om zich heen zo goed mogelijk wil beoordelen.

De vele duidelijke voorbeelden komen de leesbaarheid ten goede.

Prof. dr. A.F.G. van Hoesel schreef in 1960 het boek "Zindelijk oordelen; Voetangels en klemmen bij het beoordelen van anderen". Henk-Jan Guchelaar bewerkte deze klassieker, omdat hij het jammer vond dat het boek niet meer beschikbaar was.