Help! Mijn batterijen lopen leeg - Een burn-out krijg je niet alleen, kies voor je talent

Luk Dewulf - Guido Vangronsveld

overzicht

'Help! Mijn batterijen lopen leeg' is een praktijkboek waarin energieverlies en burn-out worden benaderd vanuit een talentgericht en systematisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden. Burn-out is niet het probleem van één persoon. Het ontstaat vaak in relatie met anderen.
 9789020979404 /  LannooCampus /  2012 /  1ste editie /  135p. /  pb / 

Help! Mijn batterijen lopen leeg - Een burn-out krijg je niet alleen, kies voor je talent

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe komt het dat mensen plots een hevige daling in hun motivatie en energie voor hun werk ervaren? In 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' leert u begrijpen wat energieverlies en een burn-out is, hoe u de gevarenzone van een burn-out kunt herkennen, maar vooral hoe u een burn-out kunt voorkomen.

'Help! Mijn batterijen lopen leeg' is een praktijkboek waarin energieverlies en burn-out worden benaderd vanuit een talentgericht en systematisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden. Burn-out is niet het probleem van één persoon. Het ontstaat vaak in relatie met anderen. U zult als organisatie dus nooit meer kunnen zeggen dat iemand met een burn-out thuiszit, zonder u hier deels medeverantwoordelijk voor te voelen.

'Help! Mijn batterijen lopen leeg' daagt u uit om te kiezen voor uw talent, voor uw toekomst. Het is niet zomaar een zelfhulpboek voor mensen die effectief kampen met een burn-out. Het is herkenbaar voor iedereen die het wel eens moeilijk heeft in zijn job.

Bovendien biedt het hulpverleners, personeelswerkers en coaches een houvast voor een professionele begeleiding van mensen met een verhoogd risico op een burn-out.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Over burn-out

2. Een talentenbril gericht op het leeglopen van batterijen

3. Het individuele perspectief: een relationele kijk op het proces van krachtig werken tot aan een burn-out

A: Als loslaten niet mee mogelijk wordt: een relationele dynamiek

B: Loyaal aan iedereen, maar niet aan mezelf: een bijzondere relationele dynamiek

4. Je krijgt het niet zonder de anderen

5. Het kan ook anders.

Tien aanbevelingen voor individuen en organisaties in het omgaan met energieverlies en burn-out

Over de auteurs :

Luk Dewulf is pedagoog en adviseur bij Kessels & Smit, the Learning Company. In zijn werk zoekt hij op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. Hij verdiepte zich in waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

Guido Vangronsveld is pedagoog en systeemtherapeut. Hij is als adviseur actief bij Voca Training & Consult.