Zeg me dat ik oké ben : Over perfectionisme en bevestigingsdrang

Marcel Hendrickx

overzicht

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen. Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang.
 9789022333068 /  Manteau /  2016 /  1ste editie /  196p. /  pb / 

Zeg me dat ik oké ben : Over perfectionisme en bevestigingsdrang

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Over perfectionisme en bevestigingsdrang

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen.

Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang. Als je kinderen hebt met faalangst of mensen kent die last hebben van pleasen - bevestigingsdrang of perfectionisme - dan is dit boek een must.

Het maakt je bewust van wat perfectionisme doet met mensen. Hoe het ervoor zorgt dat ze het zichzelf moeilijk maken, vaak tot ze er ziek van worden. Perfectionisme is niet alleen een persoonlijk belemmerend patroon, het is een rechtstreeks gevolg van de zieke maatschappij waar wij allemaal deel van uitmaken.

De druk wordt almaar groter, op het ongezonde af, en het is nooit goed genoeg. Alles moet steeds meer en beter. Onze maatschappij vormt op die manier een vruchtbare voedingsbodem voor dit patroon.

Over de auteur :

Marcel Hendrickx is internationaal gecertificeerd NLP-trainer en heeft aan den lijve ervaren hoe perfectionisme een negatieve invloed kan hebben op alles wat je doet. Op zijn 46ste kreeg hij een hartaanval. Het is voor hem duidelijk dat dit een rechtstreeks gevolg was van zijn perfectionisme. Ondertussen heeft hij zo'n 50 coaches opgeleid in een methodiek die je perfectionisme leert te sturen.